Forensisch congres Davos

Reistips

Wilt u liever dat de reis voor u geregeld wordt, neem dan contact op met Margreet of Dominique (info@morganiseren.nl) en vraag naar de mogelijkheden.

Auto

Davos is makkelijk te bereiken met de auto. Houdt u wel rekening met sneeuw. Winterbanden en sneeuwkettingen zijn een vereiste. De reis gaat hoofdzakelijk over de snelweg maar vanaf Landquart is er geen snelweg meer en klimt u gestaag richting Davos. Zeker voor het stuk Klosters-Davos zijn winterbanden geen overbodige luxe.

In kilometers is Davos Platz vanuit Utrecht ongeveer 910 kilometer en staat er qua reistijd ongeveer 8.40 voor. Zie verder bijvoorbeeld: www.routenet.nl


Trein

Helaas is het niet meer mogelijk om met de City Nightline, dat was de nachttrein naar Davos, te reizen. 
Met de dagtrein Davos Platz bereiken is nog wel mogelijk: 

Vertrek 6.38 uur: Amsterdam CS * - Düsseldorf - Mannheim - Landquart - Klosters - Davos Platz
                            Aankomst in Davos is 16.32 uur.
                            * U kunt ook opstappen op Utrecht CS (7.03 uur) en Arnhem CS (7.35)

Meer informatie over de actuele reistijden en de kosten kunt u vinden op de website van "NS International". 

Boeken via "de treinwinkel.nl" is ook een goede optie.

 

Vliegtuig

Zowel KLM als Swiss bieden regelmatige lijnvluchten aan naar Zürich. Bedenk wel, dat u er met de vlucht alleen nog niet bent. Van Zürich naar Davos reist u per trein. Hier moet u zeker nog 2.45 uur aan reistijd voor uittrekken. Hierdoor zijn er dus beperkte vluchten geschikt. Bij KLM is dat de vlucht van 6.50, 9.40 en 12.15 uur. U bent dan om 8.15, 11.05 of 13.35 uur op vliegveld Kloten (Zürich). Met Swiss heeft u keus uit. 7.00 en 9.50 uur. U bent dan om 8.25 of 11.20 uur in Zwitserland. 

Voor het vervolg van de reis neemt u vanaf het vliegveld de trein naar Haubtbahnhof, van daar naar Landquart en vanaf Landquart reist u met de Rätische Bahn (smalspoortrein) naar Davos Platz. De actuele treintijden kunt u vinden op  www.sbb.ch

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd mailen naar info@morganiseren.nl.